Vals geld? Sneller in je kassa dan je denkt

In onze regio is het al enkele maanden een vervelend fenomeen en we zijn zeker niet alleen: valse briefjes van 20 en 50 euro duiken op als paddenstoelen en vinden hun weg in het dagelijkse contante betalingsverkeer. Wanneer u als bedrijf echter uw zuurverdiende centen naar de bank brengt, gaat er daar een lampje branden en wordt het valse briefje meteen geweigerd. Behalve een PV laten opmaken bij de lokale politie kan u verder niet veel aanvangen met het waardeloze stukje papier ... inkaderen is een optie, maar dan ervaart u telkens u het kadertje ziet hangen weer de frustratie.

Het is efficiënter om het inkomende briefgeld te scannen op echtheid, zo houdt u immers het gevaar van inkomensverlies tegen aan de bron. Vaak is de persoon die het vervalste briefje uitgeeft zich niet eens bewust van het probleem, maar als er effectief iemand moedwillig (en misschien zelfs geregeld) in uw zaak komt betalen met vals geld, is hij/zij al meteen gewaarschuwd.

In onze online shop vindt u een uitgebreid aanbod aan valsgelddetectoren en ook geldtellers met ingebouwde scanner. Deze laatste laten u toe om veilig grote hoeveelheden briefjes te accepteren zonder ze stuk voor stuk op echtheid te moeten checken.

Zie http://shop.greenbytes.be/catalogus/facility-expeditie-en-veiligheid/vei...